Retreats

Skogsbad helg på magiske Finnskogen September 2020.

Velkommen til en magisk og nær Skogbad retreat helg på vakre Finnskogstua i Finnskogen, Kongsvinger i Hedmark.

Vi inviterer deg til å minnes din egentlige natur, at du er natur og igjen å få kontakt med den “ikke menneskelige verden” gjennom naturnærvær på vakre Finnskogen. På Finnskogen har folk tatt kontakt med naturen i århundrer- denne helgen skal vi koble oss på stedet og det som lever der. Gjennom hele helgen kommer vi til å jobbe med å åpne opp sansene, øke vår naturlig tilstedeværelse og opplevelsen av ro og kontakt i fellesskap.

Om Skogsbad:
Hovedformålet med Skogsbad/Shinrin Yoku eller Skogsterapi er å støtte opp under deltagernes følelse av velvære og helse gjennom helende skogs og/eller naturopplevelser og kontakten med den ” ikke menneskelige verden”.
Skogsbad vandringer er vandringer hvor din guide gir deg instruksjoner- kalt invitasjoner- som åpner for sanselige opplevelser under turen. Turen form eller ”oppsett” gis gjennom noe vi kaller ”standard sekvens” som defineres av organisasjonen Association of Nature and Forest Therapy.
Hver vandring starter med å få kontakt med kroppen og naturen rundt- i øyeblikket, deretter gis ulike tilrettelagte invitasjoner for å få kontakt med stedet og alt livet rundt. Disse etterfølges igjen av en praksis vi kaller ”sit spot”. Hver vandring avsluttes med te seremoni med planter høstet i området, samtidig som vi reflekterer over vandringen, sammen.
En Skogsbad vandring er ikke som en ordinær skogstur. Vi vandrer omkring 200-300 m pr.tur, og er ute i naturen i mellom 2-3 timer. Vi går sakte og fokuserer på naturen og vår egen opplevelse. De fleste opplever en dypere kontakt med naturen- og noen opplever både personlige og tidvis livsforandrende reiser. Guiden er trent for å være vitne til og støtte opp under disse opplevelsene.

Fredag: oppmøte, innlosjering, felles måltid, naturnærvær
Lørdag: Frokost, vandring, lunsj, vandring, middag og bålsirkel
Søndag: Medisin vandring, lunsj, samling og avreise

Om Finnskogen: Finnskogen er et større område som strekker seg fra begge sider av riksgrensen, fra Solør i Norge og Värmland i Sverige. Skogen har sitt navn etter de finske innvandrerne som bosatte seg i området på 1500-1600 tallet. Her sies det at man kan møte på mange opplevelser fra vår verden og de som har levd før vår tid. Med ydmykhet og respekt vandrer vi inn i Finnskogen.

Om guiden: Silje Michaela Kvalheim er sertifisert Forest Therapy Guide gjennom Ass. Of Forest Therapy Guides and Programs i USA. Silje er en intuitiv, skogsglad og sanselig guide som lever og ånder for ”embodiment”, naturlighet, sanselighet og ”naturkontakt” med den ”ikke menneskelige verden” i livet.

Påmelding inn 1 August 2020 til ingrid@finnskogstua.no
Kontakt Silje ved spørsmål om kurset: 48355721/ skogsbad.norge@gmail.com
Pris: 4000 kr inkl. overnatting/ vegetariske mat.

 

 

 

Skogsbad guide -utdanning gjennom ANFT.

Sommeren 2019 skal Assosiation of Nature and Forest Therapy and Guides holde kurs ved Dharma Mountain i Norge. Dette er en utdannelse jeg sterkt kan anbefale! Du kan lese mer om kurset HER

«I felt light in my mind and in my body. I felt calm and positive about life, after the walk»

%d bloggere liker dette: