Vandringer

Kommende vandringer:

Skogsbad Sáráhkkáfestivalen i Eidsfoss 18-19 Juni 2022 

Lørdag 18 juni kl. 12.00-14.00

Søndag 19 juni kl. 10.00-12.00

Gratis.

https://www.sarahkkas.com/sarahkkafestivalen

Hvordan er en Skogsbad vandring? 

Hovedformålet med Skogsbad/Shinrin Yoku eller Skogsterapi er å støtte opp under deltagernes følelse av velvære og helse gjennom helende skogs og/eller naturopplevelser og kontakten med den ” ikke menneskelige verden”.

Skogsbad vandringer er vandringer hvor din guide gir deg instruksjoner- kalt invitasjoner- som åpner for sanselige opplevelser under turen. Turen form eller ”oppsett” gis gjennom noe vi kaller ”standard sekvens” som defineres av organisasjonen Association of Nature and Forest Therapy.

Hver vandring starter med å få kontakt med kroppen og naturen rundt- i øyeblikket, deretter gis ulike tilrettelagte invitasjoner for å få kontakt med stedet og alt livet rundt. Disse etterfølges igjen av en praksis vi kaller ”sit spot”. Hver vandring avsluttes med te seremoni med planter høstet i området, samtidig som vi reflekterer over vandringen, sammen.

En Skogsbad vandring er ikke som en ordinær skogstur. Vi vandrer omkring 200-300 m pr.tur, og er ute i naturen i mellom 2-3 timer. Vi går sakte og fokuserer på naturen og vår egen opplevelse. De fleste opplever en dypere kontakt med naturen- og noen opplever både personlige og tidvis livsforandrende reiser. Guiden er trent for å være vitne til og støtte opp under disse opplevelsene.

Hvorfor bli guidet?

En Skogsbad guide fasiliterer rolige vandringer gjennom instruksjoner- kalt invitasjoner- for å øke den sanselige opplevelsen underveis. Skogsbad guidene er trent til å hjelpe deg åpne din sanselighet, øke din kontakt med naturen, kroppen din og den ”ikke menneskelige verden”. Vi er ”døråpnene” – ikke instruktører eller lærere. Guidene er trent til å senke tempoet, hjelpe deltagerne skru ned volumet i hodet/i tankene og å oppleve øyeblikket- her og nå. De jobber i samarbeid med skogen/naturen og har også den viktige rollen som støttende vitne til deltagernes opplevelse og prosess uten å styre/avbryte eller lede den. Skogen er terapauten, guiden er ”døråpneren”. Guidede vandringer er delt inn i 3 stadier kjent som kontakt, ”liminal space/sanselig tilstedeværelse” og intergrasjon. Den første delen bruker til å snu vår oppmerksomhet vekk fra vårt ordinære tankespinn ved å fokusere på øyeblikket, gjennom sanselige opplevelser. Gjennom disse opplevelsene inntar deltagerne det andre stadiet som vi kaller ”sanselig tilstedeværelse”. En tilstand som minner om meditasjonstilstand- en tilstand hvor vi er desto mer våkne i øyeblikket og alt som finnes i det. Det siste stadiet- integrasjon samles vi, drikker te og kommer tilbake til vår ordinære verden.

Gravid og barsel Skogsbad 

Silje_gravid-69 IMG-20191207-WA0004

Ta kontakt for booking.

Graviditet og barseltid er en spesiell tid i livet. En tid for å dyrke instinkt, jord, næring og kvinnefellesskap. En tid for å hente kraft og tilhørighet. En tid for å lytte og en tid for ro, imellom amming, matlaging og en hektisk småbarnshverdag.

Både i svangerskap og barseltid kan naturen være med å støtte opp under den store reisen og forandringen i kroppen og i livet. Vi er pattedyr og føder, ammer og er mødre med intuisjon, kjærlighet og innstinkt.

Disse Skogsbad vandringene er sanselige vandringer for å hjelpe mødre med å roe nervesystemet ned, og finne kraft fra naturen. Vi samles og vandrer sakte og støtter hverandres opplevelse og reise. Guiden tilbyr invitasjoner som hjelper deltagerne finne ro og senke skuldrene. Hver vandring avsluttes med te-seremoni.

Skogsbad som begrep oppsto i Japan på 80-tallet. Det er en ny og spennende trend som vokser seg oppover Europa. Skogsbad er sanselige vandringer hvor vi knytter bånd med sansene, tid og sted. Enkelt og virkningsfullt.

«En fantastisk guidet vandring med alle elementene! Bra for hjertet, sinn og sjel!» 

%d bloggere liker dette: