Vandringer

Hvordan er en Skogsbad vandring? 

Hovedformålet med Skogsbad/Shinrin Yoku eller Skogsterapi er å støtte opp under deltagernes følelse av velvære og helse gjennom helende skogs og/eller naturopplevelser og kontakten med den ” ikke menneskelige verden”.

Skogsbad vandringer er vandringer hvor din guide gir deg instruksjoner- kalt invitasjoner- som åpner for sanselige opplevelser under turen. Turen form eller ”oppsett” gis gjennom noe vi kaller ”standard sekvens” som defineres av organisasjonen Association of Nature and Forest Therapy.

Hver vandring starter med å få kontakt med kroppen og naturen rundt- i øyeblikket, deretter gis ulike tilrettelagte invitasjoner for å få kontakt med stedet og alt livet rundt. Disse etterfølges igjen av en praksis vi kaller ”sit spot”. Hver vandring avsluttes med te seremoni med planter høstet i området, samtidig som vi reflekterer over vandringen, sammen.

En Skogsbad vandring er ikke som en ordinær skogstur. Vi vandrer omkring 200-300 m pr.tur, og er ute i naturen i mellom 2-3 timer. Vi går sakte og fokuserer på naturen og vår egen opplevelse. De fleste opplever en dypere kontakt med naturen- og noen opplever både personlige og tidvis livsforandrende reiser. Guiden er trent for å være vitne til og støtte opp under disse opplevelsene.

Kommende vandringer:

I Ekebergparken:
Hver tirsdag fra 12.03 tom. 15.oktober fra 12-14.00.
Se link nedenfor for datoer mellom oktober- februar.

Booking, oppdateringer og betaling gjøres her:

Airbnb

Høstvandring med suppe rundt bålet.

Hamborgstrømsskogen i Drammen 10 November 10.00-13.00

Påmelding til: 48355721 innen 4 november. Kr. 400.

https://www.facebook.com/events/689357494917669/

Vandringer annonseres fortløpende. 

Fordeler ved skogsbad.

En guidet Skogsbad vandring består av en tilsynelatende kort og enkel reise. Folk blir ofte overasket over vandringens transformative kraft. Nedenfor finner du noen dokumenterte fysiske, mentale og spirituelle fordeler.

 • redusert stress og en økt opplevelse av avslapning
 • Kick start på kreativitet
 • Bedre humør og mer stabilt humør
 • En bedring av immunforsvar
 • Økning av kroppens NK celler ( ”killer celler” )
 • Redusert blodtrykk
 • Stabiliserer blodglukose nivå
 • Bedre søvn
 • Raskere rekonvalens etter operasjon eller skader
 • Økt cognisjon, økt mental kapasitet, økt fokus
 • Økt følelse av velvære og glede
 • Forbedring av relasjoner både menneskelige og ”den ikke menneskelige verden”. Du finner mer informasjon om fordelene med Skogsbad her: ANFT

Hvorfor bli guidet?

En Skogsbad guide fasiliterer rolige vandringer gjennom instruksjoner- kalt invitasjoner- for å øke den sanselige opplevelsen underveis. Skogsbad guidene er trent til å hjelpe deg åpne din sanselighet, øke din kontakt med naturen, kroppen din og den ”ikke menneskelige verden”. Vi er ”døråpnene” – ikke instruktører eller lærere. Guidene er trent til å senke tempoet, hjelpe deltagerne skru ned volumet i hodet/i tankene og å oppleve øyeblikket- her og nå. De jobber i samarbeid med skogen/naturen og har også den viktige rollen som støttende vitne til deltagernes opplevelse og prosess uten å styre/avbryte eller lede den. Skogen er terapauten, guiden er ”døråpneren”. Guidede vandringer er delt inn i 3 stadier kjent som kontakt, ”liminal space/sanselig tilstedeværelse” og intergrasjon. Den første delen bruker til å snu vår oppmerksomhet vekk fra vårt ordinære tankespinn ved å fokusere på øyeblikket, gjennom sanselige opplevelser. Gjennom disse opplevelsene inntar deltagerne det andre stadiet som vi kaller ”sanselig tilstedeværelse”. En tilstand som minner om meditasjonstilstand- en tilstand hvor vi er desto mer våkne i øyeblikket og alt som finnes i det. Det siste stadiet- integrasjon samles vi, drikker te og kommer tilbake til vår ordinære verden.

Se datoene for kommende offentlige vandringer i kalenderen til høyre. Du kan også kontakte meg om du ønsker en vandring alene, eller booke for en gruppe. 

Ved å se på Amos Clifford sin introduksjon til Forest Therapy Walk (fra ANFT) , ser du hvordan det kan være å være med på Skogsbad vandring.

Jeg arrangerer enkeltturer, med grupper, særegne grupper og «team building» for bedrifter.

«En fantastisk guidet vandring med alle elementene! Bra for hjertet, sinn og sjel!» 

Jeg vil også anbefale min kollega Kris Lunde som også er guide utdannet fra ANFT. Han holder til i Oppland. Her kan du kontakte han. Shinrin-Yoku.

%d bloggere like this: