Shinrin-Yoku betyr å «puste inn skogens atmosfære» eller å bade i skogen eller naturen. Begrepet oppsto i Japan på 80-tallet og har siden den tid fått en sentral rolle i preventiv helseforebyggende tiltak i både Japan og Sør Korea. Arbeidet støttes av mangfoldig forskning om de mange helsefordelene ved å tilbringe tid i skogen.
Ideen er enkel- ved å tilbringe tid i skogen, i ett rolig tempo og på en avslappet måte opplever vi økt ro, økt fokus og velvære.
Her en noen av helsefordelene:
Nedenfor finner du medieoppslag fra Norge og om Skogsbad, Norge:
Avis:
Skogbad– Artikkel fra Dagens Næringsliv
Puster inn Skogens atmosfære- fra Drammens Tidene
Radioinnslag:
Assosiation of Nature and Forest Therapy Guides and Programs ble opprettet i 2012 av grunnleggeren Amos Clifford. Han kombinerte sine årrekker med erfaring som turguide med Zen meditasjon, terapi og kommunikasjonen mellom seg og natur som rammeverket for Forest Therapy Praksisen. Hovedmålet til ANFT er å inkorporere praksises i helsesystemene globalt og øke menneskers kontakt med den «ikke menneskelige verden».
Du kan lese mer om organisasjoner her:
ANFT er den organisasjonen på global basis som har utdannet flest Skogsbad/Skogsterapi guider- i dag omtrentlig 700 guider, som stadig øker. Her kan du lese om hvordan ANFT og deres måte å gjøre Skogsbad/Skogsterapi på.
The ANFT way of Forest Therapy
Du finner mer info og forskningsartikler her: Galleri
«You didn’t come into this world.
You came out of it, like a wave from the ocean.
You are not a stranger here.»
Alan Watts