Om meg

Første sertifiserte guide i Norge.

Jeg heter Silje Nicoline Runesdatter Kvalheim og jeg er norges første sertifiserte Skogsterapi guide gjennom organisasjonen Assosiation of Nature and Forest Therapy Guides and Programs. Jeg kan også sertifisere Skogsbad/ Skogsterapi stier gjennom ANFT.  

Jeg er 38 år og er født og oppvokst i Drammen i Buskerud. Jeg bor i Terra Libera Økogrend i Holmestrand i et selvbygget off-grid leirehus i skogen sammen med mannen min, datteren vår og pusen Skog.

Veien tilbake til naturen.

Hele livet mitt har jeg elsket naturen, og spesielt dyr. Jeg har alltid følt det enklere å være sammen med naturen og dyrene enn mennesker. Instinkt og NATUR eller naturlighet har alltid stått veldig sterkt i meg- å kunne navigere etter mitt eget indre kompass, og heller feile enn å følge strømmen har vært viktig på min reise. Min veier har alltid vært litt annerledes og sånn sett også tidvis mye motstand-  det er ofte vanskeligere å gå opp nye spor enn å følge gamle. Dette har gjort at jeg alltid har følt meg annerledes og ofte søkt grupper som har litt andre verdier eller tyngre livserfaringer enn mange andre. Jeg merket etterhvert at jeg lett får kontakt med mennesker som sliter eller som har hatt det vanskelig- da store deles av mitt liv har føltes «litt vanskelig». Å bli født inn i en familie som man ikke føler tilknytning til kan bære med seg mange traumer, i mange år og liv. Det tok mange år å snu disse opplevelsene til noe positivt, og bruke «mine svakheter» som styrke. Å kjempe kan være slitsomt, men det er også en enorm kraft. I dette liv ønsker jeg å åpne opp for økt NATUR mellom mennesker- det som øker kontakten med egen kropp og tilstedeværelse, økt tilhørighet mellom mennesker og andre skapninger, og sanselighet.

Erfaring og utdanning.

Jeg har danset så lenge jeg kan huske- og klatret i trær. I 2007 fullførte jeg BA i moderne dans ved Kunsthøgskolen i Oslo, med ett år ved The Alvin Ailey School i New York. Etter utdanningen har jeg studert taichi i Kina, Yoga på UBG Yogaskole, Reiki, Sjamanisme og til sist ( i 2018)  Forest Therapy Guiding gjennom Forest Therapy Guide programmet til ANFT hvor kursing i: » Ville vekster» og » Villmarks First Aid» også inngår.

Jeg har jobbet som kunstner med egne prosjekter siden endt utdanning, ofte utendørs og i samarbeid med andre kunstnere. Jeg har undervist i bevegelse på kulturskoler, Yogasentre, Dissimilis Kompetansesenter ( kultursenter for barn/unge med funksjonsnedsettelser) , dagsentre og andre kulturarenaer og arenaer for psykisk helse. I mitt kunstneriske virke har jeg drevet med alt ifra koreografi, filmproduksjon, utøvende kunst, prosjektplanlegging, markedsføring, økonomi m.m. Mine prosjekter har fått støtte fra Norsk Kulturråd, Fond for Lyd og Bilde, Fond for utøvende kunstnere m.m.

I 2013 startet jeg også å danse med hester- noe som lærte meg ubegripelig mye om kroppsspråk, sansing og tilstedeværelse. Dette arbeidet jobber jeg fremdeles med og har resultert i workshopper for andre kunstnere, 2 filmprosjekter og 1 scenekunstproduksjon.

Vedsidenav dansen har jeg jobbet med mye annet rart også deriblandt mange år som personlig assistent, i barnehage, på kino m.m

Så kan man kanksje stille seg spørsmålet hva dans har med Forest Therapy å gjøre? 

Dansen i meg- rundt oss- vinden som puster og beveger alt rundt- alt er alltid i bevegelse. Å sanse og å kjenne. Balansen mellom det som beveger seg og stillstand. For å oppleve alt rundt oss trenger vi å være tilstede i øyeblikket og kroppen vår er vår beste venn, eller beste verktøy for å holde oppmerksomheten i nuet- fordi kroppen sanser. Kroppen husker og kroppen snakker!

IMG_6831

«I felt so light after the walk. My mind is at peace and I feel more focused and more conscious.»

%d bloggere liker dette: